behandelingen

Als rijksgediplomeerd hondentrimster trim ik volgens de rasstandaard van elk ras, maar uiteraard hou ik ook rekening met uw wensen. Als u voor uw hond een ander model wilt dan gebruikelijk is dat altijd bespreekbaar. De trimsalon is ingericht met de modernste apparatuur en voldoet aan de eisen van deze tijd. Om op de hoogte te blijven van die eisen op trimgebied bezoek ik regelmatig shows en vakbeurzen.

Ik bied de volgende standaardbehandelingen aan.

Knippenwerktafel

Met behulp van een rechte of effileerschaar kan de vacht op verschillende lengten worden ingekort. Deze behandeling wordt veel toegepast bijvoorbeeld bij de Maltezer, Shih Tzu of Lhasa-Apso, Poedel of kruisingen hiervan.

 

Scheren

Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort. Dat kan door de haren op het hele lichaam op lengte te maken, maar ook door gebruik te maken van meerdere technieken (knippen en scheren) bijvoorbeeld het lichaam korter en de poten aangepast op het scheerwerk. Scheren is dus niet uitsluitend millimeteren, er zijn veel meer mogelijkheden voor een mooier resultaat.

 

Plukken / strippen

Met de hand of eventueel met een trimmes de bovenste laag dode haren verwijderen. Dit wordt ook wel strippen genoemd,  erg veel toegepast bij bijvoorbeeld rassen als de Schnauzers. Men kan ook plukken tot op de ondervacht. Dat kan ook bij Schnauzers maar ook bij andere ruwharige vachten zoals de Teckel of Border terriers.

 

Ontwollen

De los zittende ondervacht wordt op een vakkundige manier verwijderd. De reden om dat te doen is dat de ondervacht de huid kan verstikken met alle gevolgen van dien. Dit wordt veel toegepast bij rassen zoals Newfoundlander en Berner Senner.

 

Hoe vaak en op welke manier uw hond getrimd moet worden is afhankelijk van het type hond en de vacht. Voor heel veel rassen is één keer in de drie maanden wenselijk. Als uw hond geplukt of gestript moet worden varieert dat van een maal per drie of zes maanden. Hoe dan ook, uw hond zal bij ons op een diervriendelijke en liefdevolle manier worden behandeld. Per slot van rekening is uw hond een deel van uw gezin.

Ultramodern bad

 

Puppy trim

U kunt tevens uw puppy vanaf drie a vier maanden kennis laten maken met het trimmen, zodat uw puppy leert wennen aan het trimmen. Daardoor went de hond rustig stap voor stap aan het trimmen en de behandeling.

 

Wassen

Uw hond kan ook enkel gewassen worden, zodat hij weer schoon en fris is.

1588